Divadlo z různých úhlů pohledu – 2. část

Máme za sebou úspěšně 1. část vzdělávacího cyklu – Improvizace a její využití v divadle s lektorkou Janou Machalíkovou. Na posledním víkendu měli účastníci možnost také vidět zápas v improvizaci (přiložené fotografie).

Nyní se připravuje 2. část – dramaturgie a tvůrčí psaní s Petrem Michálkem. Specialitou této části budou dvě návštěvy města Zlín. V kurzu jsou ještě volná místa, tedy máte-li zájem o čtyři víkendové setkání o dramaturgii, neváhejte a přihlaste se do 28. prosince 2010.

Termíny čtyř setkání: 11.–13. 2., 11.–13. 3., 22.–24. 4., 6.–8. 5. 2011

DRAMATURGIE A TVŮRČÍ PSANÍ – PETR MICHÁLEK

Cílem dílny je podpora autorské tvorby a to pro všechny kategorizované členy tvůrčího týmu, kteří ve výsledku vůbec nemusí být autory divadelních her. Navíc prakticky i teoreticky. Teprve kombinací těchto postupů je možné podpořit svobodnou fantazii účastníků, kteří tak v sobě mohou objevit kouzlo divadla v jeho podstatě – vyprávění příběhu, který má začátek, prostředek a konec.

Pro začínající, ale bohužel i pro zkušené amatérské divadelníky, bývá typické odpovídat si nejdříve na otázku, co děláme, kde to děláme, s kým to děláme, ve většině pak dokonce jak to děláme? Osnova dílny ve všech svých fázích bude inspirovat všechny účastníky k otázce primární: proč to děláme a co tím chceme říct?

Jednotlivé části cyklického vzdělávání zahrnují tyto okruhy: dramaturgie a tvůrčí psaní s Petrem Michálkem, herectví s Hanou Frankovou, režie s Martinem Vokounem, pohyb s Annou Caunerovou a scénografie s Tomášem Žižkou.

DIVADLO Z RŮZNÝCH ÚHLŮ POHLEDU probíhá ve Studiu Divadla Kámen Praha.

Lenka Novotná, NIPOS-ARTAMA, Blanická 4, P.O.BOX 12, 120 21 Praha 2, novotna@nipos-mk.cz, 221 507 974

Fotografie z 1. části kurzu

[nggallery id=52]

Fotografie z improvizačního zápasu 4. prosince 2010

[nggallery id=53]