Cyklus výtvarných seminářů 2011

Při­hláška ke sta­žení ve for­mátu rtf – ZP VS 2011

GRAFIKA
21.–22. května 2011, Praha

Lektor: doc. Ivan Špirk
Další grafický seminář s praktickými ukázkami progresivních, a zároveň technicky nenáročných grafických technik vhodných pro práci s dětmi a mládeží. Upozorňujeme na to, že seminář má omezený počet míst, neposílejte proto přihlášky na posled­ní chvíli. Mimopražští zájemci mohou ve škole přespat na vlastní podložce a ve svém spacím pytli.
Předpokládaná cena 800 Kč.
Závazné přihlášky do 2. května 2011

KUNSTHISTORICKÝ SEMINÁŘ
Tři podoby pražské architektury v letech 1900-1920: secese, modernismus, novoromantismus
4. června 2011, Praha

Lektor: Jakub Synecký
Jednodenní seminář z dějin výtvarného umění, spojený s vycházkou v rozsahu 8 hodin.
Předpokládaná cena 80 Kč, platí se na místě proti dokladu. Případné vstupné si pla­tí účastníci sami.
Závazné přihlášky do 26. května 2011

IX. ROČNÍK KERAMICKÉHO SEMINÁŘE PROZAČÁTEČNÍKY I POKROČILÉ
2.–8. července 2011, Besednice u Českých Budějovic

Lektor: Marek Dias Práce bude rozdělena do tří skupin: točení na hrnčířském kruhu pro začátečníky, točení pro pokročilé, volná plastika. Účastníci mají k dispozici veškeré keramické vybavení. Ubytování má tábornický charakter – ve vlastním stanu na zahradě nebo ve statku ve vlasním spacím pytli. K dispozici kuchyňka, sprcha, teplá voda. Stra­vování není v ceně semináře.
Předpokládaná cena 2800 Kč.
Závazné přihlášky do 20. června 2011

1. PŘÍPRAVNÝ SEMINÁŘ KE 14. CELOSTÁTNÍ PŘEHLÍDCE VÝTVARNÝCH PRACÍ DĚTÍ A MLÁDEŽE
21.–23. října 2011, Praha

Vycházíme z požadavků účastníků minulé přehlídky, aby se další přípravný seminář konal v Praze.
Sejdeme se v Domě dětí a mládeže Prahy 2, Slezská ul. 24 (bývalá Raisova škola), nedaleko stanice metra A na nám. Míru. Připravujeme seznámení s tématem 14. celostátní přehlídky, odborné přednášky, vystoupení předních výtvarných umělců, workshopy, kunsthistorickou vycházku, možnost návštěv pražských výstav.
Předpokládaná cena semináře 850 Kč + cena za ubytování, o kterém stále ještě jednáme a budeme všechny mimopražské zájemce informovat nejpozději do konce května.
Závazné přihlášky do 3. října 2011

Všechny výtvarné semináře mají akreditaci MŠMT. Přihlášení zájemci dostanou informace a pozvánky včas před každým seminářem. Fotodokumentaci z minulých ročníků seminářů naleznete na adrese www.artama.cz/dětské výtvarné aktivity, semináře – ohlédnutí.

Přihlášky posílejte na adresu: NIPOS-ARTAMA, Zdena Synecká, P.O.BOX 12 / Blanická 4, 120 21 Praha 2 nebo rychleji přes e-mail: synecka@nipos-mk.cz

11. ročník PRAŽSKÉHO QUADRIENNALE
Mezinárodní přehlídka soudobé scénografické tvorby se uskuteční v Praze v červnu 2011. Protože je to výtvarný obor, který ve své současné podobě využívá nejširšího spektra technik a médií, rádi vám nabízíme účast na projektu pro školy, který je již tradiční součástí výstavy. Více informací naleznete na adrese www.pqdetem.cz.