NIPOS > 22. festival neprofesionální komorní a symfonické hudby pokračuje

22. festival neprofesionální komorní a symfonické hudby pokračuje

3. etapou, pojatou jako

10. bienále SETKÁNÍ flétnových souborů v Boskovicích

Koncerty se budou konat:

v  sobotu 15. 9. 2012 od 16.30 h v zámku a od 17.00 h v Synagoze,

v neděli 16. 9. 2012 od 10.00 h promenádní koncerty na náměstí.

Národní festival komorních a symfonických těles je letos rozložen do pěti etap, které se konají mezi dubnem a listopadem 2012 v různých městech a regionech ČR – Hradec Králové, Bučovice, Blansko, Boskovice, Stěžery u Hradce Králové a Olomouc. Zúčastní se jej 38 hudebních těles, tj. asi 348 účinkujících.

V sobotu na obou koncertech SETKÁNÍ i v neděli při promenádních koncertech vystoupí jak dětské flétnové soubory, tak i soubory se zkušenými hudebníky, od kterých mohou mladí hudebníci přebírat zkušenosti (SYRINX, Merry flauti Pozořice, Krumlovští pištci, Travers kvartet Písek, Flautores flautae Písek, Tibia Pragensis, Vivat flauto grosso Modřice, Písklata Žulová, Amabile Lanškroun, Lanškrounští pištci, Consorc novum Benešov). Pořadatelé etapy připravili doprovodný program, který zahrnuje možnost využití bazénu, tělocvičny ZŠ v Boskovicích, včetně promítání filmů pro děti. Představitelé města přijmou ve večerních hodinách pořadatele a umělecké vedoucí flétnových souborů na radnici.

V neděli, po skončení vystoupení, proběhne hodnocení celé akce a rozborový seminář s účinkujícími. Všechny koncerty bude natáčet Český rozhlas pro hudební pořad Slovo o hudbě, pravidelně vysílaný na stanici Vltava (mistr zvuku doc. Tomáš Zikmund, redaktorka Alena Michálková).

Akci za podpory a z pověření Ministerstva kultury připravuje NIPOS-ARTAMA, Asociace neprofesionálních komorních a symfonických těles (ANKST) ve spolupráci s Kyjovským komorním orchestrem (umělěcký ved. Ing. Jan Sáraz). Třetí etapa se bude konat pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje a starosty města Boskovice.

Srdečně zveme širokou veřejnost na koncert třetí etapy festivalu!

Národní informační a poradenské středisko pro kulturu (NIPOS) 
útvar ARTAMA
Blanická 4, 120 21 Praha 2
www: www.nipos-mk.cz
tel: 221 507 935
fax: 221 507 955

Kontakt pro média:
Soňa Hanzalová
Obor komorní a symfonické hudby ARTAMA
tel: 221 507 962
e-mail: hanzalova@nipos-mk.cz