NIPOS > Tanec, tanec… 2012

Tanec, tanec… 2012

Ve dnech 26. – 28. října 2012 se Jablonec nad Nisou stane podesáté Městem tance. Uskuteční se zde 26. celostátní přehlídka scénického tance mládeže a dospělých, jejíž součástí bude i závěrečné představení americké choreografky Marthy Moore, jako entrée k festivalu KoresponDance.

Přehlídka se koná z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury, za finančního přispění Krajského úřadu Libereckého kraje, pod záštitou Statutárního města Jablonce nad Nisou. Pořádají ji NIPOS-ARTAMA Praha a Přátelé Rychnova o. s. ve spolupráci s Tanečním a pohybovým studiem Magdaléna o. s. Rychnov u Jablonce nad Nisou, Městským divadlem Jablonec nad Nisou o. p. s., Eurocentrem s. r. o. Jablonec nad Nisou a Muzeem skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou.

Přehlídka je několikadenním setkáním nejlepších neprofesionálních tanečních souborů z celé České republiky. Letos je mimořádná tím, že bude hostit Chorvatskou skupinu Teuta, belgické pozorovatele z Danspunt a americkou choreografku Marthu Moore.

V bohatém a pestrém programu vystoupí na 30 tanečních skupin, diváci se mohou těšit i na prodejní výstavu výtvarných prací, společenský program a řadu interpretačních seminářů. Letos se poprvé uskuteční i semináře pro integrované skupiny s tanečníky fyzicky a smyslově postiženými.

První z přehlídkových večerů začíná v pátek 26. října v 19:00 v Městském divadle, kde bude slavnostně předána Cena Ministerstva kultury za celoživotní činnost v oblasti scénického tance paní Jeně Janovské.

Nenechte si ujít závěrečné představení Marty Moor: Post Modern Dance v neděli 28. října ve 13:00 v kostele svaté Anny.


Národní informační a poradenské středisko pro kulturu (NIPOS), útvar ARTAMA

Blanická 4, 120 21 Praha 2

www: www.nipos-mk.cz

tel: 221 507 900

fax: 221 507 929


Kontakt pro média:

Jiří Lössl

obor scénický tanec

tel: 221 507 967

e-mail: lossl@nipos-mk.cz



Všichni jsou srdečně zváni!