Dny otevřených dveří Ministerstva kultury tento víkend

Přijměte naše pozvání na Dny otevřených dveří ministerstva kultury!

16.9.2015

Tento víkend, tedy 19. – 20. září 2015, se Vám otevřou brány malostranského Nostického paláce (Maltézské náměstí 1, Praha 1), a to vždy od 10 do 17 hodin.

Máte možnost prohlédnout si krásný barokní Nostický palác, pracovny vedení resortu i pracovnu ministra kultury Daniela Hermana. Navštívíte obrazárnu paláce s mnoha pozoruhodnými díly starých mistrů, pokocháte se krásou Kulečníkového sálu i Modrého salonku, které jsou využívány pro pracovní setkání i slavnostní příležitosti, nahlédnete do nádherné Kaple Nanebevzetí Panny Marie a do slavné nostické knihovny, která čítá na 14 tisíc svazků.

V přízemí paláce se Vám představí příspěvkové organizace ministerstva. Mysleli jsme i na nejmenší návštěvníky Nostického paláce, a naplánovali jsme vždy každou půlhodinu krátká představení (cca 10 minut) loutkových divadel v Konírně Nostického paláce, kde budou probíhat i zajímavé workshopy s loutkářskou tématikou.

Dozvíte se, jak vypadal Nostický palác před rekonstrukcí, poslechnete si zajímavou přednášku PhDr. Pavla Onderky, afrikanisty a egyptologa, vedoucího Archeologické expedice do Wad Ben Naga z Národního muzea. Národní technické muzeum má v plánu přivézt model parního stroje, takže i technicky orientovaní návštěvníci si přijdou na své. Budete mít možnost zakoupit si zajímavé publikace, které vydávají naše příspěvkové organizace. Ministr kultury Daniel Herman bude přítomen po celou dobu Dnů otevřených dveří.

Kavárna s drobným občerstvením bude v provozu po oba dva dny.
Těšíme se na Vás!

Simona Cigánková
Tisková mluvčí MK ČR