NIPOS > KUTNÁ HORA 2016

KUTNÁ HORA 2016

33. celostátní přehlídka dětských skupin scénického tance se koná 20. – 22. května v Městském Tylově divadle v Kutné Hoře již po jednadvacáté.

Prestižní oborová přehlídka bude zahájena v pátek 20. května 19 hodin v Městském Tylově divadle programem Dítě v tanci, na kterém uvidíme mozaiku toho nejlepšího, co vzešlo ze 13 krajských postupových přehlídek. Před začátkem pátečního představení bude slavnostně předána Cena ministerstva kultury paní Blance Rejholdové z Náchoda. „V sobotu se diváci mohou těšit na skutečný divácký zážitek. V Městském Tylově divadle vystoupí pražské uskupení NANOHACH,“ uvedl Jiří Lössl z pořadatelské organizace NIPOS . Úvodní sobotní Dialogy-Okamžik proměn vytvořil s karlovarskými tanečnicemi choreograf Michal Záhora. Ve druhé části večera uvidí diváci Michala Záhoru v autorské choreografii Devoid. Výstupy z tvůrčích dílen pro děti Tanec v exteriéru bude veřejnost moci zhlédnout v neděli od 14 hodin v zahradách GASK (v případě deště MTD). Pro pedagogy a studenty jsou připraveny odborné semináře, pro dětské účastníky nechybí večerní prohlídka pamětihodností města Kutná Hora.

Celostátní přehlídce předcházelo 13 postupových přehlídek krajských, kterých se účastnilo 140 dětských skupin s 319 choreografiemi a účinkovalo v nich 2676 dětí. Z 50 nominací programová rada vybrala pro dramaturgii přehlídkového večera 14 choreografií, které diváci uvidí v pátečním programu.

Přehlídka se koná pod záštitou ministra kultury Daniela Hermana a Města Kutná Hora. Z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury pořádají Národní informační a poradenské středisko pro kulturu, jeho útvar ARTAMA, a Městské Tylovo divadlo Kutná Hora, spolupořádají GASK a Průvodcovská služba Kutná Hora, s.r.o. Akce se připojuje k Týdnu uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby. www.amaterskatvorba.cz

Kontakty pro média

Mgr. Jiří Lössl, obor dětský scénický tanec, ARTAMA, tel.: +420 221 507 966, e-mail: lossl@nipos-mk.cz

Mgr. Marcela Hančilová, NIPOS, public relations, tel: 773 699 368, email: hancilova@nipos-mk.cz