Improslet 2016

23.–25. září 2016, Ústí nad Orlicí
Dílny probíhající od pátku do neděle budou zaměřené na improvizaci, improvizační ligu (improligu) a její kategorie. Přihlašovat se mohou středoškolské improvizační týmy, ale i jednotlivci či skupiny zajímající se všeobecně o improvizaci. Součástí programu bude sobotní improvizační zápas.
Nabídka seminářů
Úhly pohledu / Viewpoints
s lektorem Howardem Lotkerem
Úhly pohledu (podle americké režisérky Anne Bogartové a amerického souboru SITI, rozšířeno Howardem Lotkerem) nabízejí specifickou cestu, jak může divadelní tvůrce rozvíjet své vnímání a využívání prostoru a času a tuto zkušenost zužitkovat při formování jevištní akce – zejména pokud jde o improvizaci a přípravu materiálu k vystoupení nebo tvorbu improvizovaného tvaru. Tato metoda práce zároveň je užitečná z hlediska budování skupiny, pohybové průpravy, existence herce na jevišti a rozšíření jeho fyzického rozsahu, dále pro tvorbu postavy a rozvoj improvizačních a skupinových dovedností. Během víkendu získají účastníci krátký, ale dostatečně hluboký vhled do práce s úhly pohledu, aby s touto metodou mohli následně experimentovat se svými vlastními skupinami.
Seminář pro rodiče
s Láďou Kardou
Nevěřte improvizátorům, kterým je pod dvacet. V dílně se zaměříme na to, co nás na improvizaci opravdu zajímá a baví. Ambice už jsme si v životě dávno splnili, takže se nemusíme tlačit do kategorií a předvádět se před ostatníma na jevišti. Impro děláme, protože nás to baví, a ne proto, že se chceme předvádět před mladýma. Podíváme se na impro z jiných stránek, než se na něj koukají všichni ti kouči rozvíjející vaše osobnosti a improtrenéři pískající špatný držení imaginárního revolveru. Podíváme se na impro trochu střízlivýma očima. Sraz v pátek 23. 9. ve 23.00 v ústeckým nonstopu.
Oprášení základů v kategoriích
s Karolínou Stehlíkovou
Dílna pro improvizační začátečníky i pokročilé. Budeme se vracet k jádru každého dobrého impra. I když se vám zdá, že ten základ máte zmáknutý, přesvědčím vás, že se pořád máte co učit. Společně najdeme základní kameny kategorií loutky, toaster, s rekvizitou a pyramida a budeme na nich stavět.
Hudebně-poetická dílna
s Jakubem Trojakem a Oskarem Maxou
Na hudební dílně se zaměříme na rozvoj dovedností k těmto kategoriím: prskavka alá chanson, zpívaná, love-song, poetická, muzikál a opilecká píseň. Dílna je určena všem středoškolákům, ale neuzavírá se ani ostatním.
Seminář k zápasu
s Janou Machalíkovou
Příprava na zápas. Cílem dílny je odehrát v sobotu večer inspirativní zápas v improvizaci. Celý den se budeme ladit a trénovat kategorie na večerní představení. Hráče, kteří budou večer hrát, vybere na konci dílny Machalice. Na dílnu se mohou přihlásit jen ti, kteří už zvládli základní dovednosti improligového improvizátora, což je přijímat nabídku, spolupracovat, soustředit se, rychle reagovat a zvládat formu zápasu. Zájemci budou vybráni na základě doporučení svého trenéra. Dílna je určena pro středoškoláky. V případě, že by měl zájem někdo z „přerostlých“, může se dílny zúčastnit a případně aspirovat na roli konferenciéra, rozhodčího či pomocného rozhodčího.
ubytování
a) v tělocvičně ve vlastním spacáku a na karimatce, zdarma
b) ve třídě (v menší skupině/se svým týmem), +50 Kč/osoba/noc
c) Na intru v pokoji, +200 Kč/osoba/noc
stravování
– v pátek večer každý svoje
– sobota snídaně svoje nebo možnost přikoupit si na Malé scéně
– sobota oběd, možno objednat na Malé scéně za 80 Kč
– sobota večeře, možno objednat na Malé scéně za 80 Kč
 
přihlášky: Jakub Hulák, hulak@nipos-mk.cz, tel.: 221 507 969