NIPOS > KUTNÁ HORA 2017

KUTNÁ HORA 2017

34. celostátní přehlídka dětských skupin scénického tance se koná 19. – 21. května v Městském Tylově divadle v Kutné Hoře již po dvaadvacáté.
Prestižní oborová přehlídka zve širokou veřejnost na páteční Tanec pod širým nebem, který bude realizován na Terase kaple Božího těla od 13.00 hodin. Dopolední páteční a sobotní Svět z papíru, interaktivní hravé představení pro 4 tanečníky, hudebníka a listy papíru vytvořila Mirka Eliášová. Páteční a sobotní večer vždy od 19 hodin v Městském Tylově divadle uvede Dítě v tanci, jako mozaiku toho nejlepšího, co vzešlo ze 14 krajů na 11 krajských postupových přehlídkách. Výstupy z tvůrčích dílen pro děti Tanec v exteriéru bude moci veřejnost shlédnout v nedělním čase od 14 hodin v zahradách GASK (mokrá varianta MTD). Pro pedagogy a studenty jsou připraveny odborné semináře, pro dětské účastníky nechybí večerní prohlídka pamětihodností města Kutná Hora, taneční a výtvarné semináře a dílny.
Celostátní přehlídce předcházelo 11 postupových přehlídek krajských, kterých se účastnilo 154 dětských skupin s 274 choreografiemi a účinkovalo v nich 2742 dětí. 24 z nich bylo nominováno na celostátní přehlídku a z nich programová rada sestavila dramaturgii dvou přehlídkových večerů, které diváci uvidí v pátečním a sobotním programu.
Přehlídka se koná pod záštitou ministra kultury Daniela Hermana a Města Kutná Hora. Akce se připojuje k Týdnu uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby. www.amaterskatvorba.cz
Z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury pořádají Národní informační a poradenské středisko pro kulturu – jeho útvar ARTAMA a Městské Tylovo divadlo Kutná Hora, spolupořádá GASK Kutná Hora.
 
Kontakty pro média:
Mgr. Jiří Lössl, obor dětský scénický tanec, ARTAMA, tel.: +420 221 507 966, e-mail: lossl@nipos-mk.cz
Ing. Josef Dušek, NIPOS, public relations, tel.: 778 702 494, email: dusek@nipos-mk.cz