NIPOS > Dětské sbory v Uničově

Dětské sbory v Uničově

Ve dnech 26. – 28. května 2017 se v Uničově uskuteční 27. celostátní přehlídka školních dětských pěveckých sborů, která je tradičním vyvrcholením celoroční umělecké práce pedagogů
a žáků v oboru „sborový zpěv“ v celé České republice.

V letošním roce se na všech 14 krajských postupových přehlídkách představilo více jak 5500 dětí. Nejpočetnější zastoupení dětských pěveckých sborů bylo v Pardubickém, Moravskoslezském a Libereckém kraji.
Koncertní síň města Uničov přivítá na svém pódiu celkem 16 sborů vybraných na krajských postupových přehlídkách a 1 sbor, který se přehlídky zúčastní jako host. Posluchači mohou shlédnout celkem čtyři přehlídkové koncerty. V pátek 26. května se na večerním zahajovacím koncertě představí osm sborů. V sobotu 27. května se v dopoledních hodinách uskuteční koncert, na kterém bude zpívat dalších osm sborů vybraných na krajských postupových přehlídkách. Na odpoledním koncertu vystoupí jako host vynikající dětský pěvecký sbor Domino z Opavy pod vedením sbormistryně Ivany Kleinové. Večerní závěrečný koncert všech zúčastněných sborů začne v 18.00 a v jeho průběhu bude předána Cena Ministerstva kultury za celoživotní přínos v oblasti dětského sborového zpěvu sbormistryni karvinského pěveckého sboru Permoník paní Evě Šeinerové.
Obyvatelé města i jeho návštěvníci mohou všechny sbory slyšet při společném zpěvu
na Masarykově náměstí v sobotu v 16.00 společně s Dechovým orchestrem Haná.
Celostátní přehlídka školních dětských pěveckých sborů se koná pod záštitou ministra kultury Daniela Hermana a z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury ji pořádá NIPOS-ARTAMA a Městské kulturní zařízení Uničov. Akce se připojuje k Týdnu uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby www.amaterskatvorba.cz.
 
Kontakty pro média:
Michaela Králová, obor dětský sborový zpěv, tel.: 778 702 491, 221 507 977, email: kralova@nipos-mk.cz
Josef Dušek, NIPOS, public relations, tel.: 778 702 494, email: dusek@nipos-mk.cz